Software van externe partijen

Bij onze adviezen gebruiken wij verschillende gerenommeerde softwarepakketten. Sommige voor de hand liggend, andere ontwikkeld als public domain en open source applicaties. Wij bouwen op:

 • SOBEK (RR, CF, 1D Flow en 2D Flow) van Deltares, Nederland

  SOBEK is een uiterst robuust simulatiepakket voor het modelleren van hydrologie, hydraulica en waterkwaliteit. Met name de modules 1D en 2D waterbeweging en waterkwaliteit behoren tot de absolute wereldtop. Het gebruikersinterface kan volgens ons echter nog een aantal verbeteringen gebruiken. Daarom hebben wij die ondervangen met onze eigen tools Excel2Sobek, de stochastentool en Results2Excel.
   
 • MIKE11 van DHI, Denemarken

  Mike is de wereldwijde marktleider in hydraulische simulatiesoftware. Wij hebben ruime ervaring in het werken met deze software en kennen de sterke en zwakke punten. Vooral van het gebruikersinterface voor de 1D-flow module zijn wij zeer gecharmeerd, maar dit geldt eigenlijk voor de hydrodynamica in zijn geheel. Het koppelen van 1D met 2D is naar onze ervaring echter nog altijd erg instabiel, en voor dergelijke toepassingen bevelen wij SOBEK aan.

 • HEC-RAS (Public Domain) van het US Army Corps of Engineers

  Alhoewel het gebruikersinterface niet het mooiste ter wereld is, moet deze software vooral niet worden onderschat. HEC-RAS is gratis en wordt door het US Army Corps of Engineers gebouwd en onderhouden. Kwalitatief kan het wedijveren met SOBEK, al heeft die laaste wel een veel mooiere grafische interface.

 • MODFLOW (Public Domain) en MT3D

  MODFLOW is wereldwijd dé standaard wanneer het aankomt op grondwatermodelering. Wij hebben ruime ervaring in het werken met deze software, met name in het kader van grondwatersaneringen. Voor dergelijke toepassingen gebruiken wij de combinatie met de stoffentransport en -processenmodule MT3D. Ondanks de immense hoeveelheid pre- en postprocessors die voor MODFLOW verkrijgbaar zijn, heeft het model wel degelijk nadelen. Het grootste nadeel is toch wel het feit dat het model met een rechthoekig grid werkt. Lokale verfijningen in de modelschematisatie worden daardoor ook onnodig doorgevoerd in grote delen van de rest van het model. Eindige elementenmodellen zoals Microfem, Triwaco of Femwater kent dit nadeel niet.

 • FEMWATER (Public Domain)

  Onbekend maakt onbemind, maar FEMWATER is naar onze maatstaven verreweg het beste simulatiemodel voor grondwater (met en zonder dichtheidsstroming). Behalve dat FEMWATER een eindige elementenmodel is, is het bovendien volledig 3D. Geologische lagen die in de diepte variëren, kunnen daardoor op een ongeëvenaarde wijze worden gevisualiseerd.

 

try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-15884032-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}